• English
  • Magyar

Méiapartner:

rockbox_radio.jpg

Zord a Facebookon

Facebook

Metalindex

metalindex.hu - ahol a metal kezdődik

London Chicken

london chicken_black_bgr.jpg

Rendelés - Order

 
Rendelés!
A csomag tartalma: Peripheria CD, kitűző, matrica, pengető
Ár: 2.600 Ft (2.000 Ft + 600 Ft postaköltség Magyarország területére)

Order!
Package contents: Peripheria CD, badge, sticker, pick
Price: €11 (postage included)
 

Stat

Látogatók: 815825
A zenekar története Nyomtatás Email
A 2000-ben Miskolcon megalakult öttagú Zord stílusát tekintve gitárcentrikus metalban utazik, melyre elsősorban a nyers erő és lendület, húzós gitárhangzás, illetve sodró vokálokkal megtámogatott, meglehetősen sötét világot megfestő, agresszív ének jellemző.
A bemutatkozó Zord album 2007 novemberében jelent meg a Nail Records gondozásában. A lemezbemutató koncertre 2007. november 22-én, a Rockwell klubban (Miskolci Egyetem) került sor. Az estét a „The Ghost” című Zord dal videóklipjének „ősbemutatója” nyitotta, majd az ezt követő bulin számos olyan muzsikus is színpadra állt, aki egykoron játszott a Zordban, és tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy megszülessen ez a lemez. A sajtó alapvetően kedvező fogadtatásban részesítette az első Zord albumot, és emellett a külföldi visszhangok is kedvezőek voltak, ezek közé tartozik USA-beli Heathen Harvest (www.heathenharvest.com) elismerő kritikája is!
2008. november 4-én jelent meg a kaliforniai 272 Records gondozásában a „Kill City Twelve” című válogatás album, amelyen a Zord a „The Ghost” című dalával képviselte a magyar színeket.
Számos hazai, illetve erdélyi, felvidéki és délvidéki klubkoncert és fesztiválfellépés mellett 2011. július elején került sor Miskolctapolcán az első Zord Rocktáborra.
A Zord zenekar második, „Thorns & Wounds” című stúdióalbuma 2013. december 2-án jelent meg a Nail Records gondozásában. A lemez számos kedvező kritikát kapott mind idehaza, mind külföldön – pl. Rock Hard Italy, Rock Overdose (Görögország), Lords of Metal (Hollandia), Vendetta Metal Magazine (Finnország), Metal Invasion (Franciaország) –, illetve hazai és külföldi rock és metal rádiók – pl. Metal Nation Radio (USA), Aiiradio (USA), Metal Arena Radio (Franciaország), Metal-Only Radio, Stahl Radio (Németország), Headbangers FM (Hollandia), Painkiller Metal Show (Belgium) is műsorukra tűzték a Zord dalait.
A Zord Rocktábor nyolcadik alkalommal került megrendezésre 2018 nyarán.
A zenekar harmadik stúdióalbuma "Peripheria" címmel 2018. november 9-én jelent meg a Nail Records gondozásában. A zenekar új albumáról az "H-Mob" című tétel felkerült a Hammer Records által decemberben kiadott "Hammered" című dupla válogatás CD-re.
 
(c)2007, Zord
Tel.: +36 20 919 0612, E-mail: zord@zord.hu, MySapce: MySpace.Com/ZordMetal